Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
MOUNTAIN TOP EXPERIENCE
PERVOJA E DISHEPUJVE
 2Pje 1:16 Sepse nuk jua
bëmë të njohur fuqinë dhe
ardhjen e Zotit tonë Jezu
Krisht, duke shkuar pas...
PASTAJ, PROBLEMI ESHTE QE . . .
REALITETI I JETES SE PERDITSHME
 A do të vëmë në praktikë çfarë kemi mësuar?
REALITETI I JETES SE PERDITSHME
 v37 Të nesërmen, kur
ata zbritën nga mali,
ndodhi që një turmë e
madhe i doli përpara
Je...
REAGIMI I JEZUSIT
 Llu 9:41 Dhe Jezusi, duke u
përgjigjur, tha: “O brez
mosbesues dhe i çoroditur,
deri kur do të jem me ...
NE E HARROJME KETE FAKT
 Rom 7:18 Në fakt unë e di
se në mua domëthënë në
mishin tim nuk banon asgjë
e mirë, sepse, ndonë...
NUK DUHET TE JETE KESHTU!
 Llu 9:42 Dhe, ndërsa fëmija po
afrohej, demoni e përpëliti atë dhe e
sfiliti. Por Jezusi e qor...
MOS E HARRO KRYQIN
 Llu 9:44 “I shtini mirë në
vesh këto fjalë, sepse Biri
i njeriut do të bjerë në
duart e njerëzve”.
ÇFARË NDODHI NË KRYQIN?
 Rom 6:6 duke ditur këtë: se
njeriu ynë i vjetër u
kryqëzua me të, që trupi i
mëkatit mund të jet...
NE E HARROJME KETE FAKT
 2Pje 1:3 Duke qenë se fuqia e tij hyjnore
na dhuroi të gjitha gjërat që i takojnë
jetës dhe perë...
SHEMBULL – PREJ BESIMIT . . .
 1Tim 2:15
Megjithatë ajo do të
shpëtohet duke
lindur fëmijë, në
qoftë se do të
qëndrojnë n...
MOS E HARRO
 Ef 3:20 Tani atij që,
sipas fuqisë që
vepron në ne, mund
të bëjë jashtë mase
më tepër nga sa
kërkojmë ose
me...
MOS E HARRO
 Gal 2:20 Unë u
kryqëzova bashkë me
Krishtin dhe nuk rroj
më unë, po Krishti rron
në mua; dhe ajo jetë
që tan...
DERE E HAPUR PER DESHTIM!
 Llu 9:45 Por ata nuk i
kuptuan këto fjalë; ato ishin
të fshehta dhe për këtë
shkak ata nuk i k...
MË NË FUND DOLI PROBLEMI
 Llu 9:46 Pastaj midis tyre
filloi një grindje: cili prej
tyre do të ishte më i
madhi.
 Egoizëm
BEHEMI SI FEMIJE
 Por edhe
 Mr 10:43 . . . madje ai nga ju që
do të dojë të bëhet i madh, do të
jetë shërbëtori juaj;
 ...
EGOIZMI PARTIE
 Llu 9:49 Atëherë Gjoni e mori
fjalën dhe tha: “Mësues, ne
pamë një që i dëbonte demonët
në emrin tënd dhe...
MËNYRA JONË E TË MBLEDHURIT NA MBRON
NGA KJO
 Nuk jemi një sekt ose
denominacion
 Nuk kemi një qendër diku
 Krishti ësh...
EGOIZEM MBULUAR ME ZELL
 Lu 9:54 Kur e panë këtë
gjë, dishepujt e vet Jakobi
dhe Gjoni thanë: “Zot, a do
ti që të themi t...
EGOIZMI DUHET TE REZOHET!
 Llu 9:57 Ndodhi që, ndërsa po
ecnin rrugës, dikush i tha: “Zot,
unë do të të ndjek kudo të
shk...
UNË DO TË TË NDJEK . . .
 Kudo të shkosh! Por . . .
 Në Moçan!!!!
 Kam kurs të dielen!
 Të shkoj në Korçë?
 Biri i nj...
KUSH ESHTE I PARI?
 Llu 9:59 Pastaj i tha një
tjetri: “Ndiqmë!”. Por ai
përgjigjej: “Zot, më lejo më
parë të shkoj e të v...
KUSH ESHTE I PARI?
 Llu 9:61 Akoma një tjetër i tha:
“Zot, unë do të të ndjek ty, por
më lejo më parë të ndahem me
ata të...
SI E BERI?
REALITETI I JETES SE PERDITSHME
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

1

Share

Download to read offline

REALITETI I JETES SE PERDITSHME

Download to read offline

REALITETI I JETES SE PERDITSHME
A do të vëmë në praktikë çfarë kemi mësuar?
Luka 9c - Egoizimi

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

REALITETI I JETES SE PERDITSHME

 1. 1. MOUNTAIN TOP EXPERIENCE
 2. 2. PERVOJA E DISHEPUJVE  2Pje 1:16 Sepse nuk jua bëmë të njohur fuqinë dhe ardhjen e Zotit tonë Jezu Krisht, duke shkuar pas përralla të sajuara me mjeshtri, por sepse jemi dëshmitarë okular e madhështisë së tij.
 3. 3. PASTAJ, PROBLEMI ESHTE QE . . .
 4. 4. REALITETI I JETES SE PERDITSHME  A do të vëmë në praktikë çfarë kemi mësuar?
 5. 5. REALITETI I JETES SE PERDITSHME  v37 Të nesërmen, kur ata zbritën nga mali, ndodhi që një turmë e madhe i doli përpara Jezusit.  v40 U jam lutur dishepujve të tu ta dëbojnë, por ata nuk kanë mundur”. Lluka 9:37-43
 6. 6. REAGIMI I JEZUSIT  Llu 9:41 Dhe Jezusi, duke u përgjigjur, tha: “O brez mosbesues dhe i çoroditur, deri kur do të jem me ju dhe deri kur do t’ju duroj? Sille këtu djalin tënd”. Lluka 9:37-43
 7. 7. NE E HARROJME KETE FAKT  Rom 7:18 Në fakt unë e di se në mua domëthënë në mishin tim nuk banon asgjë e mirë, sepse, ndonëse e kam dëshirën për të bërë të mirën, nuk ia gjej mënyrën.
 8. 8. NUK DUHET TE JETE KESHTU!  Llu 9:42 Dhe, ndërsa fëmija po afrohej, demoni e përpëliti atë dhe e sfiliti. Por Jezusi e qortoi frymën e ndyrë, e shëroi djalin dhe ia dorëzoi atit të vet.  Llu 9:43 Të gjithë mbetën të mahnitur nga madhëria e Perëndisë. Dhe, ndërsa të gjithë po mrekulloheshin për gjithçka bënte Jezusi, ai u tha dishepujve të vet:
 9. 9. MOS E HARRO KRYQIN  Llu 9:44 “I shtini mirë në vesh këto fjalë, sepse Biri i njeriut do të bjerë në duart e njerëzve”.
 10. 10. ÇFARË NDODHI NË KRYQIN?  Rom 6:6 duke ditur këtë: se njeriu ynë i vjetër u kryqëzua me të, që trupi i mëkatit mund të jetë anuluar dhe që ne të mos i shërbejmë më mëkatit.
 11. 11. NE E HARROJME KETE FAKT  2Pje 1:3 Duke qenë se fuqia e tij hyjnore na dhuroi të gjitha gjërat që i takojnë jetës dhe perëndishmërisë, me anë të njohjes së atij që na thirri me lavdinë dhe virtytin e vet,  2Pe 1:4 me anë të të cilave na u dhuruan premtimet e çmueshme dhe shumë të mëdha, që nëpërmjet tyre të bëheni pjestarë të natyrës hyjnore, duke i shpëtuar prishjes që është në botë për shkak të lakmisë.
 12. 12. SHEMBULL – PREJ BESIMIT . . .  1Tim 2:15 Megjithatë ajo do të shpëtohet duke lindur fëmijë, në qoftë se do të qëndrojnë në besim, në dashuri dhe në shenjtërim me modesti.
 13. 13. MOS E HARRO  Ef 3:20 Tani atij që, sipas fuqisë që vepron në ne, mund të bëjë jashtë mase më tepër nga sa kërkojmë ose mendojmë,
 14. 14. MOS E HARRO  Gal 2:20 Unë u kryqëzova bashkë me Krishtin dhe nuk rroj më unë, po Krishti rron në mua; dhe ajo jetë që tani jetoj në mish, e jetoj në besimin e Birit të Perëndisë, që më deshi dhe dha veten për mua.
 15. 15. DERE E HAPUR PER DESHTIM!  Llu 9:45 Por ata nuk i kuptuan këto fjalë; ato ishin të fshehta dhe për këtë shkak ata nuk i kuptonin dot, dhe druanin ta pyesnin për ato që kishte thënë.
 16. 16. MË NË FUND DOLI PROBLEMI  Llu 9:46 Pastaj midis tyre filloi një grindje: cili prej tyre do të ishte më i madhi.  Egoizëm
 17. 17. BEHEMI SI FEMIJE  Por edhe  Mr 10:43 . . . madje ai nga ju që do të dojë të bëhet i madh, do të jetë shërbëtori juaj;  Mr 10:45 Sepse edhe Biri i njeriut nuk erdhi që t’i shërbejnë, por për të shërbyer dhe për të dhënë jetën e tij si çmim për shpengimin e shumë vetave”.
 18. 18. EGOIZMI PARTIE  Llu 9:49 Atëherë Gjoni e mori fjalën dhe tha: “Mësues, ne pamë një që i dëbonte demonët në emrin tënd dhe ia ndaluam, sepse ai nuk të ndjek bashkë me ne”.  Llu 9:50 Por Jezusi i tha: “Mos ia ndaloni, sepse kush nuk është kundër nesh është me ne”.
 19. 19. MËNYRA JONË E TË MBLEDHURIT NA MBRON NGA KJO  Nuk jemi një sekt ose denominacion  Nuk kemi një qendër diku  Krishti është Kreu  Pranojmë të gjithë që janë të shpëtuar, doktrinën e shëndoshë, dhe sjelljen e shenjtë  Praktikojmë priftërinë e besimtarëve  Takohemi sipas Dhiatës së Re
 20. 20. EGOIZEM MBULUAR ME ZELL  Lu 9:54 Kur e panë këtë gjë, dishepujt e vet Jakobi dhe Gjoni thanë: “Zot, a do ti që të themi të zbresë zjarr nga qielli dhe t’i përvëlojë, ashtu si bëri edhe Elia?”.  Llu 9:55 Por ai u kthye nga ata dhe i qortoi duke thënë: “Ju nuk e dini nga cili frymë jeni;
 21. 21. EGOIZMI DUHET TE REZOHET!  Llu 9:57 Ndodhi që, ndërsa po ecnin rrugës, dikush i tha: “Zot, unë do të të ndjek kudo të shkosh”.  Llu 9:58 Por Jezusi i tha: “Dhelprat kanë strofka dhe zogjtë e qiellit fole; kurse Biri i njeriut nuk ka ku ta mbështesë kokën”.
 22. 22. UNË DO TË TË NDJEK . . .  Kudo të shkosh! Por . . .  Në Moçan!!!!  Kam kurs të dielen!  Të shkoj në Korçë?  Biri i njeriut nuk ka ku ta mbështesë kokën  Shprehje: Për interes  Çmimi - Llu 14:33 Kështu, pra, secili nga ju që nuk heq dorë nga të gjitha ato që ka, nuk mund të jetë dishepulli im.
 23. 23. KUSH ESHTE I PARI?  Llu 9:59 Pastaj i tha një tjetri: “Ndiqmë!”. Por ai përgjigjej: “Zot, më lejo më parë të shkoj e të varros atin tim”.  Llu 9:60 Jezusi i tha: “Lëri të vdekurit t’i varrosin të vdekurit e vet; por ti shko dhe prediko mbretërinë e Perëndisë”.
 24. 24. KUSH ESHTE I PARI?  Llu 9:61 Akoma një tjetër i tha: “Zot, unë do të të ndjek ty, por më lejo më parë të ndahem me ata të familjes sime”.  Llu 9:62 Jezusi i tha: “Asnjëri që ka vënë dorë në parmendë dhe kthehet e shikon prapa, nuk është i përshtatshëm për mbretërinë e Perëndisë”.
 25. 25. SI E BERI?
 • valonjahiu1

  Jan. 5, 2013

REALITETI I JETES SE PERDITSHME A do të vëmë në praktikë çfarë kemi mësuar? Luka 9c - Egoizimi

Views

Total views

967

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

4

Actions

Downloads

5

Shares

0

Comments

0

Likes

1

×