Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

5

Share

IN10 Open Museum

Verlengen en verrijken van museumbeleving.
De museumwereld is in beweging. Marktwerking, technologische ontwikkelingen en veranderende doelgroepbehoeftes maken van een modern museum een Open Museum met nieuwe kansen en mogelijkheden. Het Open Museum is voor IN10 een levendige, actieve communicatieaanpak.

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

IN10 Open Museum

 1. 1. IN10 verbindt mensen en musea U wilt een aantrekkelijk museum met een optimale bezoekersbeleving waar de bezoeker zich verbonden mee voelt. U wilt immers ieder jaar een hogere bezoekfrequentie. Bezoekers uit verschillende lagen van de bevolking met uiteenlopende bezoekersdoeleinden. U zoekt nieuwe financiële bronnen: eigen inkomsten, subsidies, fondsen en sponsors om uw ambities te verwezenlijken. Wij willen u daarbij helpen door de museumbeleving te verrijken en te verlengen. We willen uw museum verbinden aan uw doelgroepen.
 2. 2. Verlengen en verrijken van museumbeleving
 3. 3. Open Museum
 4. 4. De museumwereld is in beweging Marktwerking, technologische ontwikkelingen en veranderende doelgroepbehoeftes maken van een Modern Museum een 'Open Museum’ met nieuwe kansen en mogelijkheden.
 5. 5. Het ‘Open Museum’ heeft geen sluitingstijden Het is een museum dat ook buiten de muren een beleving biedt. Met het Open Museum creëren we een relevante en onbegrensde museumbeleving die bezoekers de ruimte geeft om museumervaringen te delen en persoonlijke collecties en publicaties aan te maken.
 6. 6. Het Open Museum biedt educatieve totaalervaringen Waarmee jong en oud kunst en cultuur eigen maken voor, tijdens en na het bezoek.
 7. 7. Het Open Museum is voor IN10 een levendige, actieve communicatie-aanpak We willen de museumbeleving verrijken door het publiek actief te betrekken in de communicatie en tentoonstelling door interactieve mediatools te faciliteren die je voor, tijdens en na het museumbezoek kunt gebruiken. Het is de kunst om deze rijke, sociale, interactieve museumervaringen nog sterker te scripten. De (museum)beleving kun je doseren met een spanningsboog van verwachting en verrassing. Door een eenduidig verhaal te vertellen kan het museum een band opbouwen met haar relaties en nieuwe publieksgroepen interesseren voor een bezoek aan het museum.
 8. 8. Stadia museumbezoek
 9. 9. FACILITEREN HET MUSEUM PRIKKELT
 10. 10. Welkom bij mijn literaire roadtrip in 30 dagen FACILITEREN HET MUSEUM PRIKKELT Het Letterkundig Museum is maart 2010 heropend. Onderdeel van de publiciteitscampagne was een reis langs 100 schrijversgraven die u kon volgen via uiteenlopende social media websites.
 11. 11. Reisverslag Aad Persoonlijk reisverslag Mensen uitnodigen Plan je literaire roadtrip Maak je eigen roadtrip Ipad ... FACILITEREN HET MUSEUM PRIKKELT Het Letterkundig Museum is maart 2010 heropend. Onderdeel van de publiciteitscampagne was een reis langs 100 schrijversgraven die u kon volgen via uiteenlopende social media websites.
 12. 12. FACILITEREN HET MUSEUM PRIKKELT Het museum komt naar de bezoeker toe. Museum laat zich op onverwachte en verrassende plekken zien.
 13. 13. FACILITEREN HET MUSEUM PRIKKELT Nieuwe vormen van museumbeleving ontstaan door de openingstijden van het museum op te rekken. Ook het organiseren van opmerkelijke events leidt tot een nieuwe vorm van museumtoegankelijkheid en betrokkenheid.
 14. 14. FACILITEREN HET MUSEUM PRIKKELT Opleving van de performance art. Tijdens de ‘Artist is present’ in MoMa werden bezoekers aangemoedigd om in stilte tegenover de kunstenaar te zitten en zo onderdeel te worden van het kunstwerk.
 15. 15. FACILITEREN HET MUSEUM PRIKKELT Radical Museum van Olafur Eliasson: ‘ We individually share the museum’. Bezoeker en museum maken onderdeel uit van de kunst en/of tentoonstelling.
 16. 16. FACILITEREN HET MUSEUM PRIKKELT Performance art op locatie. Theatervoorstellingen vinden steeds meer plaats op locatie. Ook musea maken gebruik van ‘dependances’ op intrigerende, toegankelijke plekken.
 17. 17. FACILITEREN HET MUSEUM PRIKKELT Opleving van de performance art. De ‘interactieve installatie’ van Tino Seghal in het Guggenheim Museum met dansers en acteurs lokt conversatie uit en betrekt bezoeker in de tentoonstelling.
 18. 18. FACILITEREN HET MUSEUM PRIKKELT Elixer van Pipolotti Rist was een multisensorische tentoonstelling die ook buiten het museum (in parkeergarages) te zien was.
 19. 19. FACILITEREN HET MUSEUM PRIKKELT Museum Boijmans Van Beuningen maakt een eigen televisieprogramma.De pilot werd uitgezonden op TV Rijnmond. Het is een laagdrempelig programma over kunst, naar een scenario van Wilfried de Jong.
 20. 20. FACILITEREN HET MUSEUM PRIKKELT Geef bezoekers toegang tot de collectie. Laat ze tools maken om de collectie eigen te maken en te delen. Zoals bijv. de Brooklyn Museum API waarmee de collectie toegankelijk wordt voor online en smartphone toepassingen.
 21. 21. FACILITEREN HET MUSEUM PRIKKELT Geef bezoekers toegang tot gebundelde collecties. Laat ze tools maken om de collectie eigen te maken en te delen.
 22. 22. FACILITEREN HET MUSEUM PRIKKELT Open collecties maken de collectie toegankelijk voor smart phones. Bezoekers maken zelf hun luistertour, museumgids en uitgaangids aan waarmee ze zelf hun museumbeleving regisseren.
 23. 23. FACILITEREN HET MUSEUM PRIKKELT Interactive storytelling is een krachtige manier om museumbezoekers in de communicatie te betrekken. Musea kunnen veel profijt hebben van scriptschrijvers die het zogenaamde ‘transmedia storytelling’ beheersen.
 24. 24. FACILITEREN HET MUSEUM PRIKKELT Ook via sociale media kan het museum de museumbeleving een persoonlijke verhalende dimensie geven. Via role playing kan de museumbezoeker interactieve verhaallijnen volgen of serious games spelen.
 25. 25. FACILITEREN HET MUSEUM PRIKKELT Met social media leert het museum de bezoeker kennen: ‘je bent wat je deelt’. Op basis van persoonlijke profielen kan het museum persoonlijke bezoekadviezen geven.
 26. 26. PARTICIPEREN HET MUSEUM MAAKT & SPEELT
 27. 27. PARTICIPERENHET MUSEUM MAAKT EN SPEELT Het museum wil de bezoeker (her)kennen. Geef de bezoeker tools om zijn museumbeleving aan te sturen en op te slaan zodat de bezoeker zijn ervaring kan delen en herbeleven.
 28. 28. PARTICIPEREN HET MUSEUM MAAKT EN SPEELT RFID techniek koppelt een persoonlijk profiel aan het museum. Sla met uw RFID tags films en informatie op, stuur museuminstallaties aan en bekijk thuis wat u hebt gezien om u verder in de collectie te verdiepen.
 29. 29. PARTICIPEREN HET MUSEUM MAAKT EN SPEELT RFID techniek koppelt een persoonlijk profiel aan het museum. Sla met uw RFID tags films en informatie op, stuur museuminstallaties aan en bekijk thuis wat u hebt gezien om u verder in de collectie te verdiepen.
 30. 30. PARTICIPEREN HET MUSEUM MAAKT EN SPEELT Participeren Online tonen van collectie in intuitieve (flash) ‘Monitors, projectors Museum in Polen. Monitors,visitors individually "allow the RFID is goed toegepast in het Chopin projectors and speakers RFID is goed toegepast in het Chopin Museum. interface –atag search speakers allow the to their needs and capacities of and the museum adapted visitor to individually choose route through choose a route through the museum adapted to their needs and capacities of perception’, A. Knast – museum curator perception," Alicja Knast - museum curator
 31. 31. PARTICIPEREN HET MUSEUM MAAKT EN SPEELT Participeren Online tonen vangecombineerde smartphone technieken (QR–code readers, Augmented Reality, GPS, Podcasting)Augmented Verschillende, gecombineerde smartphone technieken (QR code readers, Verschillende, collectie in intuitieve (flash) interface tag search Reality, GPS) maken van de telefoon een ‘controller’ om de museumbeleving real time maken van de telefoon een ‘controller’ omsturen, op te slaan enrealdelen.aan te sturen, op te slaan en te delen. aan te de museumbeleving te time
 32. 32. PARTICIPEREN HET MUSEUM MAAKT EN SPEELT Participeren Online tonen van collectie environment. Museuminterfaceop beweging, aanraking en reageert op beweging, aanraking en Het museum als reactive environment. Museum Het museum als reactive in intuitieve (flash) reageert – tag search ‘interesseprofiel’ van de ‘interesseprofiel’ van de bezoeker. bezoeker.,
 33. 33. PARTICIPEREN HET MUSEUM MAAKT EN SPEELT Het museum als broedplaats, ideeenruimte en workshop. Organiseer verrassende evenementen om bezoeker te laten ‘spelen’ met de collectie.
 34. 34. FACILITEREN HET MUSEUM MAAKT EN SPEELT De museumbeleving gaat buiten het museum verder. Maak de stad tot een open museum met behulp van de mobiel. Vertel in de stad verhalen en laat het onzichtbare zien met Augmented Reality en luistertours.
 35. 35. FACILITEREN HET MUSEUM MAAKT EN SPEELT De museumbeleving gaat buiten het museum verder. Maak de stad tot een open museum met behulp van de mobiel. Vertel in de stad verhalen en laat het onzichtbare zien met Augmented Reality en luistertours.
 36. 36. FACILITEREN HET MUSEUM MAAKT EN SPEELT De museumbeleving gaat buiten het museum verder. Maak de stad tot een open museum met behulp van de mobiele telefoon. Vertel in de stad verhalen en laat het onzichtbare zien met Augmented Reality en luistertours.
 37. 37. FACILITEREN HET MUSEUM MAAKT EN SPEELT Laat de bezoeker op maat zijn ‘museumcatalogus’ samenstellen. Kies in de museumwinkel voor digitale reproducties. Doe op basis van opgeslagen RFID gegevens boekaanbevelingen.
 38. 38. VERBINDEN HET MUSEUM DEELT & BRENGT SAMEN
 39. 39. VERBINDEN HET MUSEUM DEELT EN BRENGT SAMEN Met foursquare kunt u zien wie uw museum bezoeken en hoe vaak ze dat doen. Met speciale acties kunt u de bezoekers die uw museum het meest of samen bezoeken belonen.
 40. 40. VERBINDEN HET MUSEUM DEELT EN BRENGT SAMEN Laat bezoekers uw museum beoordelen. Faciliteer mogelijkheden dat bezoekers ervaringen delen en kunnen toevoegen aan persoonlijke agenda’s.
 41. 41. VERBINDEN HET MUSEUM DEELT EN BRENGT SAMEN Bezoekers die zich verbinden aan uw museum kunt u extra privileges geven. Uitnodigingen voor speciale events, exclusieve toegang tot depots en archieven.
 42. 42. VERBINDEN Breng het museum naar onverwachte plekken en geef de community exclusieve toegang (pop up museum)
 43. 43. VERBINDEN HET MUSEUM DEELT EN BRENGT SAMEN Crowdsourcing en crowdfunding. Publiek kan bijdrage leveren aan te organiseren museumactiviteiten.
 44. 44. Voor meer informatie Bent u benieuwd wat IN10 voor uw museum of expositie kan betekenen? www.in10.nl Neemt u dan contact op met Vincent Luyendijk of Jacco Ouwerkerk. Wij vertellen u www.in10.nl/weblog graag onze visie op de inzet van nieuwe media binnen de museumwereld. www.twitter.com/in10 Kratonkade 7 3024 ES Tel. 010 2214600
 • ssuserf4b136

  Dec. 21, 2012
 • 100sang

  May. 12, 2011
 • cooltunes

  Oct. 14, 2010
 • kimvanpoelgeest

  Aug. 31, 2010
 • WeCross

  Mar. 24, 2010

Verlengen en verrijken van museumbeleving. De museumwereld is in beweging. Marktwerking, technologische ontwikkelingen en veranderende doelgroepbehoeftes maken van een modern museum een Open Museum met nieuwe kansen en mogelijkheden. Het Open Museum is voor IN10 een levendige, actieve communicatieaanpak.

Views

Total views

3,392

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

532

Actions

Downloads

1

Shares

0

Comments

0

Likes

5

×