Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Punuan:
Dea Zhilla
Silvia Meto
Eglantina Kinolli
Elona Reci
Caje Shani
Grupi: Biznes 303
Pasqyra
 Prezantim
 Historia
 Strategjitë e rritjes
 Analiza SWOT
 Konkurrentët
 Analiza e Industrisë
 Rekomandime
Beiersdorf AG
Misioni
“Ne në Biersdorf i kuptojmë klientët tanë dhe i japim
kënaqësi me produkte inovative për lëkuren e t...
Prezantim
 Sektori: Fast-moving consumer goods (FMCG)
 Target grup: Shtresa e mesme, të gjitha moshat për kujdesin
e lëk...
Histori
 1882 – Themeluar në Hamburg, Gjermani dhe e njohur për
prodhimin e leokoplasteve mjekësore
 1893 – Hyn në Tregu...
Histori
 1945 – Mbarimi I Luftës së Dytë Botërore; Kompania ri-
themelohet
 1972 –Kompania bëhet vërtet globale – 10.000...
Histori
 2008 – Hedh në treg Nivea Lip care
 2010 – Hedh në treg produktin e ri Nivea Happiness
Sensation
 2011 – 100-v...
Strategjitë e rritjes
 Depërtimi i tregut
 Zhvillimi i produktit të ri
 Zhvillimi i tregut
 Diversifikimi
Strategjitë e rritjes
 Zhvillimi i produktit të ri: Hedhja në treg e Nivea
Visage Soft wipes në 1999
 Zhvillimi tregut: ...
SWOT: Fuqi
 Nivea është markë globale, prezente ne 20 kategori produktesh, në më shumë
se 50 shtete
 është një marke që ...
SWOT: Dobësi
 Nivea perceptohet si një krem dimëror, për shkak të përbërjes së
dendur dhe vajore. Kjo kushtëzon shitjet e...
SWOT: Shanse
 Reputacioni i mirë dhe marka globale e konsoliduar japin çdo
mundësi për tu rritur në tregje në zhvillim.
...
SWOT: Kërcënime
 Popullariteti i markave të tjera për kujdesin e lëkurës
 Marketingu i ashper nga ana e konkurrentëve, n...
Konkurrentët
 L’Oreal
 Johnson &Johnson
 Avon Products, Inc.
 3M Company
PRODUKTI
 Linja për fëmijë
 Linja për trupin
 Linja për flokët
 Linja për fytyrën
 Linja për meshkuj
 Linja e deodor...
PRODUKTET E REJA
Nivea Balsamo Corpo
Nivea Pure & Natural
Nivea Pure Effect
Nivea Q10 Plus
ÇMIMI
 Relativisht për shtresat e mesme.
 Cmimet ndryshojnë në varësi të linjave.
 Cmimi bazë- sa të mbulojë kostot
 C...
VENDI
 Nivea nuk operon me pika shitjeje me
pakice vetjake, por me pika shumice
shpërndarjeje
 Linjat Nivea i gjejmë në ...
PROMOCIONI
 Për konsumatorët
1. Nxitja e blerësve në sasi të
mëdha
2. Nxitja e të provuarit nga jo
përdoruesit
3. Tërheqj...
Segmentimi i NIVEA-s
Nivea përfshin llojet e produkteve duke filluar nga kremëra për fytyrë, për
trupin, për duar, kremra ...
Produkte të ndryshme,produkte
në formë setesh
Segmentimi ka qënë elementi thelbësor i suksesit të niveas dhe sipas saj
është gurë themeli i një strategjie të bazuar në ...
Segmentimi ka qënë element thelbësor i suksesit të NIVEA-s për produktet e saj dhe i
ka mundësuar markës që të zhvillojë p...
1.Konsumatorët e interesuar- Këta kosumatorë e njohin mirë
produktin,janë të vetëdijshëm për të përbërjën dhe efektet e ti...
Blerësit ndahen në bazë të
tipeve të dryshme të
pesonalitetit, stilit të jetës
ose vlerave...Brenda të njëjtit
grup demogr...
Programi i besnikërisë
 Në vitet e para të Niveas:
Konkursi i fotografive për
imazhin e ri të Niveas.
 Zhvillimi i produ...
Krijimi i një programi besnikërie
Shpërndarja e topave të plazhit dhuratë
Formula: për çdo blerje të prod.plazhi tnga një ...
Analiza e industrisë
 Tregjet kryesore – Amerika e Veriut dhe Europa
 Madhësia e industrisë - 178 miliard USD
 “Ekonomi...
Rekomandime
 Rritja e kthimeve dhe qarkullimit të inventarit
 Rritja e marketingut për produktet më normë të ulët shitje...
Faleminderit për vëmëndjen!!!
Beiersdorf AG (NIVEA) Detyre Kursi
Beiersdorf AG (NIVEA) Detyre Kursi
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×
Upcoming SlideShare
Hotel Sheraton (Detyre Kursi)
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

2

Share

Download to read offline

Beiersdorf AG (NIVEA) Detyre Kursi

Download to read offline

Prezantim
Historia
Strategjitë e rritjes
Analiza SWOT
Konkurrentët
Analiza e Industrisë
Rekomandime

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Beiersdorf AG (NIVEA) Detyre Kursi

 1. 1. Punuan: Dea Zhilla Silvia Meto Eglantina Kinolli Elona Reci Caje Shani Grupi: Biznes 303
 2. 2. Pasqyra  Prezantim  Historia  Strategjitë e rritjes  Analiza SWOT  Konkurrentët  Analiza e Industrisë  Rekomandime
 3. 3. Beiersdorf AG Misioni “Ne në Biersdorf i kuptojmë klientët tanë dhe i japim kënaqësi me produkte inovative për lëkuren e tyre dhe nevojave për kujdesin e bukurisë. Kjo forcon besimin dhe joshjen, që markat tona gëzojne. Cdo ditë! Mbarë botës! “
 4. 4. Prezantim  Sektori: Fast-moving consumer goods (FMCG)  Target grup: Shtresa e mesme, të gjitha moshat për kujdesin e lëkurës  Pozicioni: Pozicionuar në platformën “Gentle Care” dhe “ëellness”  Tipi – shoqëri aksionere  Selia qendrore - Hamburg, Gjermani  Produktet – Produkte të kujdesit personal  Të ardhurat – bruto: $6,756 milion (2006)  Të ardhurat – neto : $508 milion (2006)  Të punësuar - 16,500 (deri më dhjetor.2006)  Website - www.beiersdorf.com
 5. 5. Histori  1882 – Themeluar në Hamburg, Gjermani dhe e njohur për prodhimin e leokoplasteve mjekësore  1893 – Hyn në Tregun Ndërkombëtar  1900 – Patenta e parë për Eucerine  1911 – Prezanton NIVEA-n – amalgama e parë e qëndrueshme e ujit në vaj  1932 – 50-vjetori, 1,400 punonjës, biznese në 34 shtete  1933 – Ndryshon Bordin Ekzekutiv për arsye politike  1936 – Shpikja e TESA
 6. 6. Histori  1945 – Mbarimi I Luftës së Dytë Botërore; Kompania ri- themelohet  1972 –Kompania bëhet vërtet globale – 10.000 punonjës në mbarë botën  1971 – Fushata e re “Only You”  1980 - Beiersdorf arrin 1 miliard marka gjermane!  2002 - Florena zotërohet plotësisht nga Beiersdorf  2003 – Tchibo Holding AG blen 44% të aksioneve të Biersdorf
 7. 7. Histori  2008 – Hedh në treg Nivea Lip care  2010 – Hedh në treg produktin e ri Nivea Happiness Sensation  2011 – 100-vjetori. Gjobitet nga Komisioni Tregtar Federal për pavërtetësi në marketingun e një produkti dobësues.
 8. 8. Strategjitë e rritjes  Depërtimi i tregut  Zhvillimi i produktit të ri  Zhvillimi i tregut  Diversifikimi
 9. 9. Strategjitë e rritjes  Zhvillimi i produktit të ri: Hedhja në treg e Nivea Visage Soft wipes në 1999  Zhvillimi tregut: Hedhja në treg e Nivea deodorant  Diversifikimi: Nivea for Men
 10. 10. SWOT: Fuqi  Nivea është markë globale, prezente ne 20 kategori produktesh, në më shumë se 50 shtete  është një marke që njihet shpejt dhe ka kapital të madh (marka vlen $29 miliardë)  Rrjet shpërndarje shumë të fuqishëm  Paketimi “bardh-blue” është një element vetjak marke lehtësisht i dallueshëm  Reklama e shkëlqyer dhe visibiliteti i markës e bëjnë atë top-of the – mind brand  Rritja e fokusit në kërkim-zhvillim  Prodhon produkte të reja dhe inovative
 11. 11. SWOT: Dobësi  Nivea perceptohet si një krem dimëror, për shkak të përbërjes së dendur dhe vajore. Kjo kushtëzon shitjet e Niveas kryesisht në dimër.  Konkurrencë intesive në segmenin e kujdesjes së lëkurës  Varësia nga tregu europian  Vonesa në investime në vëndet BRIC  Qarkullim i dobët dhe i ulët i inventarit  Data e skadencës së produktetve  Tepricë stoku
 12. 12. SWOT: Shanse  Reputacioni i mirë dhe marka globale e konsoliduar japin çdo mundësi për tu rritur në tregje në zhvillim.  Nivea ka mundësi për të rritur pjesën e tregut  Hyrja në segmentin e ri për burrat duke fokusuar produktet  Trendet demografike të Europes dhe SHBA  Plakja e popullsisë  Produktet anti-rrudhë
 13. 13. SWOT: Kërcënime  Popullariteti i markave të tjera për kujdesin e lëkurës  Marketingu i ashper nga ana e konkurrentëve, ndërkohë që Nivea qëndron e “përgjumur” në krye  Rritja e popullaritetit dhe kirurgjise estetike  Presioni i markave të tjera me çmime më të ulëta në treg.
 14. 14. Konkurrentët  L’Oreal  Johnson &Johnson  Avon Products, Inc.  3M Company
 15. 15. PRODUKTI  Linja për fëmijë  Linja për trupin  Linja për flokët  Linja për fytyrën  Linja për meshkuj  Linja e deodorantëve
 16. 16. PRODUKTET E REJA Nivea Balsamo Corpo Nivea Pure & Natural Nivea Pure Effect Nivea Q10 Plus
 17. 17. ÇMIMI  Relativisht për shtresat e mesme.  Cmimet ndryshojnë në varësi të linjave.  Cmimi bazë- sa të mbulojë kostot  Cmimi penetrimit – një çmim i ulët për të fituar konsumatorë të rinj  Rritja e çmimit – për ata komsumatorë që duan të jenë përdoruesit e parë të një produkti premium
 18. 18. VENDI  Nivea nuk operon me pika shitjeje me pakice vetjake, por me pika shumice shpërndarjeje  Linjat Nivea i gjejmë në çdo market. Kjo karakterizon konsumin e saj të gjerë për familje dhe individë.  është nje produkt i arritshëm në cdo treg dhe në çdo kohë. Karakterisitikë e Niveas: përshtatja me vendin dhe nevojat e konsumatorit.  Aj0 gjithashtu nuk shet online, pasi porositë me volum të ulët nuk janë të leverdisshme per prodhimin masiv të Niveas
 19. 19. PROMOCIONI  Për konsumatorët 1. Nxitja e blerësve në sasi të mëdha 2. Nxitja e të provuarit nga jo përdoruesit 3. Tërheqja e ndërruesve të markave nga markat konkuruese në treg  Për shitësit me pakicë 1. Bindja e tyre për të blerë artikuj të rinj 2. Nxitjen e blerjeve jashteë sezonit 3. Ndërtimin e planit të besnikërise ndaj markës  Për forcën e shitjes 1. Nxitjen për mbështetjen e një produkti të ri MJETET:  Panaire dhe evente të vecanta  Televizioni dhe revista  Rrjete virtuale sociale  Revista interaktive online  Shpërndarja e produkteve – provë
 20. 20. Segmentimi i NIVEA-s Nivea përfshin llojet e produkteve duke filluar nga kremëra për fytyrë, për trupin, për duar, kremra për diell, deodorant, shampo e deri në after shave për meshkuj.
 21. 21. Produkte të ndryshme,produkte në formë setesh
 22. 22. Segmentimi ka qënë elementi thelbësor i suksesit të niveas dhe sipas saj është gurë themeli i një strategjie të bazuar në treg. Nivea identifikon segmentet e tregut duke plotësuar nevojat e konsumatorëve Secili segment i përgjigjet: a. konsumatorve me nevoja apo shije të njejta b. i përgjigjet ne mënyrë më të mirë përmes produkteve të caktuara për të plotësuar kërkesa më të specifikuara Një strategji qe ka ndjekur nivea ne segmentimin është segmentimi i produkteve sipas: a. moshes b. llojit të lëkurës dhe c. sipas vendodhjes ku ofrojn locione për klima të ndryshme
 23. 23. Segmentimi ka qënë element thelbësor i suksesit të NIVEA-s për produktet e saj dhe i ka mundësuar markës që të zhvillojë portofolin e saj ta zhvillojë me shumë produkte të cilat sëbashku u plotësojnë nevojat konsumatorëve. Segmentimi i konsumatorëve: Faktorët që ndikojnë në segmentet e produkteve të ndyshme: Demografia: Demografia për produktet e NIVEA përfshin grupet si: femra, meshkuj, të rriturit e fëmijët. Ka një dallim të madh ndërmjet meshkujve ( që dëshirojnë të ndihen komfort nga përdorimi i produkteve) dhe femrave ( që kënaqen më tepër duke përdorë produktet luksoze, por jo domosdoshmërisht). ). Po kështu si të rriturit dhe fëmijët, individë me të ardhura të ndryshme, kultura të ndryshme përfshihen në segmente me nevoja të ndryshme. Qëndrimet:është faktori më i rëndësishëm i segmentimit. Qëndrimet e konsumatorëve për produktet ndikojnë në blerjen e tyre. Ndaj është e rëndësishme të dihet kërkesa e tyre. Kjo është realizuar me anë të pyetësorëve apo humultimeve intensive me grupe të vogla në të cilat diskutohet roli i mbrojtjes së lëkurës dhe preferencat që kanë.
 24. 24. 1.Konsumatorët e interesuar- Këta kosumatorë e njohin mirë produktin,janë të vetëdijshëm për të përbërjën dhe efektet e tij,ata dinë çfarë duan, për këtë arsyje blejnë produke të cilat ju ndihmojnë në këtë drejtim, jo çfarëdolloj produkti. 2.Konsumatorët e vetëdijshëm për efektet e produktit por janë indiferentë-janë ata konsumatorë të cilët kanë dëshirë të përdorin produkte nga markat e njohura për qëllime të caktuara përdorimi. Por jo gjithmonë i blejnë produktet e markës Nivea. 3.Konsumatorët që muk i kushtojnë rëndësi mbrojtjes së lekurës- ata nuk brengosen për efektet e dëmshme që mund të pësojnë në lëkurë me periudha më të gjata kohore dhe për këtë arësyje blejnë produkte të lira ose nuk blejnë fare. 4.Konsumatorët e pavetëdijshëm (naivë)- u pëlqen të kujdesen për lëkurën dhe janë të vetëdijshëm për rëndësinë e mbrojtjes së saj, por janë plotësisht të pavetëdijshëm në lidhje më produktet. Kjo kategori mund të vetëdijësohet për rëndësinë e produketve dhe vlerën e tyre.
 25. 25. Blerësit ndahen në bazë të tipeve të dryshme të pesonalitetit, stilit të jetës ose vlerave...Brenda të njëjtit grup demografik mund të shfaqen profile të ndryshme psikografike.
 26. 26. Programi i besnikërisë  Në vitet e para të Niveas: Konkursi i fotografive për imazhin e ri të Niveas.  Zhvillimi i produkteve të mbrojtjes nga dielli: për cdo produkt mbrojtës nga dielli Nivea dhuronte një top plazhi .  Evente të mëdha aktive, ku në qendër qëndron argëtimi I klientëve  Shpërndarja e kartolinave të përsonalizuara me logon e niveas, në ditën e Mamasë
 27. 27. Krijimi i një programi besnikërie Shpërndarja e topave të plazhit dhuratë Formula: për çdo blerje të prod.plazhi tnga një top dhuratë  TR tot. nga shitjet = € 50 mln  Buxheti marketing: 3% x 50 mln = € 1 500 000  Buxheti marketing/muaj: 1 500 000/ 12 = € 125 000  Kohëzgjatja e pr.besnikërisë: 3 muaj (qershor- gusht)  Programi besnikëriseë 125 000 x 3 = € 375 000  Baza konsumatore : 700 000 njerez  Shp. Dhurata: 0.4 €/nj x 400 000 = € 160 000  Shp. Transporti : € 100 000  Shp. Komunikimi : € 65 000  Sh.p Administrimi (personeli) : €40 000  Shp.mat mbështetëse: € 10 ooo
 28. 28. Analiza e industrisë  Tregjet kryesore – Amerika e Veriut dhe Europa  Madhësia e industrisë - 178 miliard USD  “Ekonomizo por harxho më shumë në kozmetikë”
 29. 29. Rekomandime  Rritja e kthimeve dhe qarkullimit të inventarit  Rritja e marketingut për produktet më normë të ulët shitjeje  Ul varësine nga Europa  Strategji të reja për ndryshimin e trendeve demografike  Perspektiva e rritjes në sektorin e kujdesit personal të burrave  Flkus të qartë gjeografik për t’u përballur me ‘luftën e çmimeve’
 30. 30. Faleminderit për vëmëndjen!!!
 • KleoGuliqani1

  May. 30, 2017
 • Parashqevi123

  Jan. 13, 2016

Prezantim Historia Strategjitë e rritjes Analiza SWOT Konkurrentët Analiza e Industrisë Rekomandime

Views

Total views

5,848

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

418

Actions

Downloads

54

Shares

0

Comments

0

Likes

2

×