Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Upcoming SlideShare
La gestione del processo fotografico e di product content management
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

3

Share

Download to read offline

Asztalos levente top_seo_trendek_2015

Download to read offline

Mindig van valami új: a keresőoptimalizálás egy olyan világ, ahol a változás jelenti az állandóságot. Mik az idei "fontos dolgok"? Mire figyeljünk 2015-ben?

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Asztalos levente top_seo_trendek_2015

 1. 1. We understand, we deliver. TOP SEO Trendek 2015-ben
 2. 2. Önök szerint Elvis Presley halott?
 3. 3. Elvis Presley is dead: 7 150 000 találat Elvis Presley is not dead: 1 550 000 találat
 4. 4. Elvis Presley is dead: 7 150 000 találat Elvis Presley is not dead: 1 550 000 találat Az Google szerint Elvis sajnos halott.
 5. 5. és a SEO?
 6. 6. SEO is dead: 12 500 000 találat SEO is not dead: 6 780 000 találat
 7. 7. Az Google szerint a SEO is halott. (és Darth Vader is)
 8. 8. Biztos?
 9. 9. Mit állítok? A SEO nem halott. A SEO-ra nagyobb szükség van, mint valaha.
 10. 10. Mit állítok még? 2015-ben a SEO szerepe tovább erősödik. Az a vállalat, aki ezt nem ismeri fel: az halott.
 11. 11. És mit állítok még ezen kívül? 2015-ben a SEO már elképzelhetetlen tartalom- és közösségi marketing nélkül. Az a SEO-s cég, aki ezt nem ismeri fel: az halott.
 12. 12. Lássuk miért mondom ezt!
 13. 13. (A SEO-s élete)
 14. 14. Nézzük az „ár” történetét
 15. 15. A Google Algoritmus Az algoritmus határozza meg, hogy mely keresésre (kulcsszavak) milyen találatokat, milyen sorrendben és tartalommal ad ki a keresőmotor. A Google jót akar: releváns választ adni minden kérdésre (keresés)! Ennek érdekében a keresési algoritmust évente 500-600 alkalommal frissíti! Az első hivatalos algoritmus frissítés: 2002. szeptember (Boston) Ezt megelőzően: havi index és PageRank frissítések Az algoritumus kb. 200+ tényező alapján elemzi és rangsorolja az oldalakat és adja ki a találati sorrendet
 16. 16. A fontosabb frissítések
 17. 17. Minden a jövőbe mutat!
 18. 18. A Panda – 2011. február-április Elsődleges céljai: - jó minőségű (ranking) oldalak - magas tartalmi minőség előtérbe helyezése Ok a változtatásra: - gyenge, irreleváns és rossz minőségű tartalmak jelentős jelenléte a weben - SPAM jellegű SEO technikák előtérbe kerülése Vissza a jövőbe: Ami azóta is célja a keresőmotornak: 1. Olyan tartalom gyártása, melyet hús-vér emberek olvasnak 3. A tartalom ezen kívül fókuszáljon az oldal tartalmára és „adjon újat a webnek” 2. Duplikált és gyenge tartalmak kizárása és büntetése 3. Reklám háttérbe szorítása a valós tartalom mellett
 19. 19. A Pingvin – 2012. április Elsődleges céljai: - minőségi és releváns tartalmak keresésének segítése - azon tartalomtulajdonosok támogatása, akik minőségi tartalmakat gyártanak oldalukra Ok a változtatásra: - egyre több gyenge minőségű weboldal elterjedése - káros- és SPAM jellegű linkfarmok épülése Vissza a jövőbe: Ami azóta is célja a keresőmotornak: 1. Azon oldalak büntetése, melyek nem követik a Google minőségi- és webmaster elvárásait 2. Káros és SPAM jellegű linkprofilok és linkelési taktikák kiszűrése 3. Az ilyen oldalakra linkelő, vagy onnan linket fogadó oldalak büntetése 4. Magas minőségű és releváns tartalmat kínáló oldalak előtérbe helyezése
 20. 20. A Kolibri – 2013. szeptember Elsődleges céljai: - pontos és gyors keresések elősegítése - még kiemeltebb figyelem a kulcsszavakra és az arra adott válaszokra (találat) Ok a változtatásra: - elsősorban a keresőszokások változása, mivel az emberek már nem csak szavakra, hanem egész mondatokra, kérdésekre kerestek Vissza a jövőbe: Ami azóta is célja a keresőmotornak: 1. Összetett keresési kifejezés jellegű keresések előtérbe helyezése 3. Az ezekre adott válaszok mögött a valós jelentés támogatása a kulcsszavak helyett 2. Gyengébb technikai SEO-val, de SEO elvek alapján gyártott minőségi tartalommal rendelkező oldalak támogatása 3. Mobil eszközök előtérbe kerülése: mobil barát oldalak támogatása
 21. 21. A Galamb – 2014. július Elsődleges céljai: - helyi találatok előtérbe helyezése - helyi jellegzetességek, folyamati sajátosságok figyelembe vétele Ok a változtatásra: - a globális fejlődéssel párhuzamosan világossá vált a helyi sajátosságok okozta eltérések kezelésének szükségessége Vissza a jövőbe: Ami azóta is célja a keresőmotornak: 1. A helyi viszonyokhoz mért releváns és hasznos találati eredmények előtérbe helyezése 2. Távolsági és térképi funkciók támogatása, helyi találat felhasználásának erősödése 3. Kiemelt figyelem a nyelvi alapú sajátosságokra (szinonímák, helyesírás) 4. Mindez a pontosabb találatot, és a helyi keresések minőségének javulását eredményezi
 22. 22. Minden a jövőbe mutat!
 23. 23. Lássuk mi lesz idén!
 24. 24. 1. A tartalom mindenek felett! - A Google algoritmus frissítései folyamatosan és egyre inkább helyezték át a hangsúlyt a minőségi és releváns tartalomra - A célkeresztben már nem a kulcsszavak és azok sűrűsége, gyakorisága van, hanem az, hogy a látogató számára megfelelően releváns és minőségi tartalom van-e az oldalon (természetesen a kulcsszavak által meghatározott irányon belül) 2015-ben a feladatunk: Még inkább minőségi és releváns tartalom gyártása, amely a fontos kulcsszó vonatkozásában készül ugyan, de a hangsúly magán a tartalmi anyagon van, nem pedig a kulcsszavakon!
 25. 25. 2. Eszközfüggetlenség! - A Google algoritmus frissítései is reagáltak a változó eszköz jelenlétre. A mobil- és tablet eszközök száma drasztikusan nő, 2015-ben akár már 50 milliárd helyi keresést is indíthatnak majd a felhasználók ezen eszközökről! - Weboldalunk eszköz függetlenítése ugyanakkor nemcsak a felhasználói elményt, könnyebb kezelhetőségét hivatott emelni, a Google algoritmus számára is fontos faktor! 2015-ben a feladatunk: Webes jelenlétünk eszköz függetlenítése és mobil SEO-ja kulcsfontosságú feladat 2015-ben. Megfelelő reszponzivitás nélkül versenytársaink nagyon komoly előnyre tehetnek szerint velünk szemben. Figyelem! Reszponzivitás nem egyenlő a mobil SEO-val!
 26. 26. 3. A közösség ereje! - Az algoritmus változások során a Google szakembereit nem csak a tartalmi minőség és relevancia motiválta, hanem a közösség ereje is. - A találati rangsor kialakításánál ma már kiemelten fontos szempont a Google számára az, hogy tartalmunkat mennyire szeretik, kedvelik a felhasználók - Like, Google+, Megosztás: ma már mind 1-1 szavazat weboldalunk mellett! 2015-ben a feladatunk: A tartalomgyártás és a közösségi funkciók 2015-ben már nem képzelhetőek el egymás nélkül. Fontos, hogy amit gyártunk, azt szeressék is. Ha szeretik oldalunkat a felhasználók, a Google is szeretni fogja!
 27. 27. 4. A látogatónk biztonsága a mi biztonságunk! - A Google nem csak arra törekszik, hogy felhasználói számára releváns és minőségi tartalmat adjon találatként, hanem arra is, hogy látogatásuk során biztonságban legyenek - A megfelelő tanúsítvány beszerzése és a biztonságos kapcsolat (https) biztosítása a felhasználók számára ugyanakkor nem webáruházak, online fizetést kínáló oldalak esetén fontos: a biztonságos kapcsolat a Google számára ranking faktor! 2015-ben a feladatunk: Legyen bármilyen oldalunk, adjuk meg a látogatóinknak a biztonságos kapcsolat lehetőségét! Gondoljunk arra, hogy ezzel nem csak vásárlóinkat, ügyfeleinket támogatjuk, hanem saját magunkat is! A Goole jobb helyezéssel fog jutalmazni minket!
 28. 28. 5. Keresési szokások! - A keresési szokások változnak és erre a Google is reagált. 2013 óta a összetett keresések előtérbe kerültek. - Az algoritmus már jelentést, szöveg- környezetet, helyesírást, stb. is használ, ezekre 2015-ben SEO munkánk során is reagálnunk kell! 2015-ben a feladatunk: A hangsúly egyre inkáb a long- tail kulcsszavak, illetve az összetett keresési kifejezések irányába tolódik el. Fókuszáljunk erre SEO munkánk során, lépjünk ki a hagyományos kulcsszó alapú SEO gondolkodásból! Weboldalunk onsite jellemzőit és tartalmát is ezen változások tudatában alakítsuk ki/át.
 29. 29. 6. A linkfejlesztés új kora! - Félreértés ne essék: a linkfejlesztés szerepe 2015-ben legalább olyan fontos lesz, mint a korábbi években. A gondolkodásmódunkon azonban változtatnunk kell! - Tartalom, tartalom és tartalom! A korábbi linkfarmos SEO kora már évekkel ezelőtt leáldozott, és a minőségi, PR jellegű tartalomkihelyezésé a jelen! 2015-ben a feladatunk: A linkfejlesztéssel sem állhatunk meg, hiszen 2015-ben egyre nagyobb szerepet kapnak az úgynevezett márka említések (Brand Mentions), melyek a hagyományos linkeket kiegészítve erősíthetik oldalunkat, folyamatos összefüggésben oldalunk közösségi megítélésével.
 30. 30. Asztalos Levente CEO :: Klikkmánia:online :: 1051 Budapest, Hercegprímás u. 18. :: www.klikkmania.hu :: levente.asztalos@klikkmania.hu :: blog.klikkmania.hu :: hu.linkedin.com/in/leventeasztalos Köszönöm a figyelmet!
 • MariannNagy

  May. 7, 2017
 • adamsimon509

  Mar. 23, 2015
 • summr

  Mar. 11, 2015

Mindig van valami új: a keresőoptimalizálás egy olyan világ, ahol a változás jelenti az állandóságot. Mik az idei "fontos dolgok"? Mire figyeljünk 2015-ben?

Views

Total views

458

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

7

Actions

Downloads

9

Shares

0

Comments

0

Likes

3

×