Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
EGIPTE
L’antic Egipte fou una civilització del nord-est d’Àfrica que
es va desenvolupar a la riba del riu Nil i es va cons...
Al principi escrivien en pedres i a las tombes, i més tard ho
van fer en papirs, planta que treien de la riba del riu.
(xt...
ACTIVITATS
1. Defineix, primer pel context, les següents paraules:
jerarquia, escriba, politeista, faraó i papir.
2. Situa...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

0

Share

Download to read offline

Egipte definitiu

Download to read offline

Edata antiga

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
  • Be the first to like this

Egipte definitiu

  1. 1. EGIPTE L’antic Egipte fou una civilització del nord-est d’Àfrica que es va desenvolupar a la riba del riu Nil i es va constituir cap a l’any 3100 a. C. Les lleres del riu com que eren molt fèrtils (degut als canvis de cabal i a la seva sedimentació), les aprofitaven per conrear; també el feien servir per a transportar mercaderies i com a via de comunicació. (geohistoriaeso) La societat egípcia era jerarquitzada. El faraó era el cap polític i religiós, i en el següent estament inferior hi havia els seus servidors, escribes, sacerdots i caps militars. Més a sota hi apareixien els funcionaris i els obrers especialitzats. A continuació s’hi trobava els camperols, ramaders i treballadors no especialitzats, i a la base de la piràmide hi havia els esclaus.
  2. 2. Al principi escrivien en pedres i a las tombes, i més tard ho van fer en papirs, planta que treien de la riba del riu. (xtec.cat) RELIGIÓ (elmonegipci.blosport) La seva religió era politeista, és a dir, creien en més d’un déu. Creien que després de la mort hi havia vida i per això enterraven els seus morts, que momificaven, a dins de sarcòfags. En les piràmides hi enterraven els faraons. Van fer grans construccions per als seus déus; es diu que els egipcis eren grans arquitectes.
  3. 3. ACTIVITATS 1. Defineix, primer pel context, les següents paraules: jerarquia, escriba, politeista, faraó i papir. 2. Situa l’edat Antiga en una línia del temps i col·loca-hi l’edat anterior i la posterior. 3. Insereix una escultura i una construcció egípcia i escriu què representa i quina era la seva finalitat. 4. Busca informació del riu Nil: el seu cabal, la fertilitat, la situació, … (màxim 5 línies). 5. Dibuixa una piràmide com la següent i hi escrius els diferents estaments de la societat civil egípcia. (història 116) PIRÀMIDE SOCIAL

Edata antiga

Views

Total views

3,487

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

2,674

Actions

Downloads

14

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×