Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Upcoming SlideShare
Aplicaciones de tasación de dominios
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

3

Share

Formater af filer af skrifttyper: TrueType (TTF), PostScript og OpenType (OTF)

Download to read offline

Karakteristika, historie og definition af forskellige filformater for de forskellige skrifttyper filtyper til operativsystemer som Windows, Mac OS og Linux. TrueType-skrifttyper (TTF) og OpenType PostScript (OHF), der kan findes på hjemmesiderne for gratis skrifttyper for at downloade som http://www.gratisskrifttyper.com/ og de ??har særlige karakteristika og særheder at vide, at filformat der bruges til hver ting, vi kan tjene.

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Formater af filer af skrifttyper: TrueType (TTF), PostScript og OpenType (OTF)

 1. 1. Formater af filer af skrifttyper Skrifttyper eller skrifttyper er filer, der indeholder et sæt tegn (bogstaver). Disse filer kan findes på internettet, og nemt installeres i alle operativsystemer. Kilderne tillader programmer, der bruger en form for tekst editor kan have forskellige måder at skrive tekst bogstaver. Udgivere som Microsft Word, Notepad.cc, Writebox, Writer, Simplenote, Google Docs, Evernote Web, LyX, Skriv Monkey, fritid eller Calligra Office. Andre programmer, der har brug for at arbejde med tekster også bruge skrifttyper, der er indlæst i operativsystemet. Power Point, Outlook, Photoshop og andre redaktører også brug skrifttypefilerne. Når du arbejder med en slags rig tekst, der anvendte skrifttyper. Alm programmer som Windows Notesblok bruger ikke disse formater, men den mest basale form af breve. Der findes forskellige typer af filer, der kan findes på nettet til download og installation, kan du hente forskellige formater, der har lignende indhold, vil vi forklare: TrueType (TTF) TrueType er det mest almindelige format og skrifttype standard udviklet af Apple Computer i firserne, efter ideen om filformatet ”Type 1” fra Adobe. Den oprindelige format er baseret på det sprog, der er kendt som PostScript. En af de store fordele ved TrueType til Type 1 tilbyder at udvikler kilder større kontrol over skærmen eller printer til mindre størrelser, er bogstaver, der læses meget bedre. De kan bruges på enhver printer eller en anden outputenhed kompatibel med Windows. Det er standardformatet i download web-skrifttyper som http://www.gratisskrifttyper.com/.Det er standard til brug på computere med Windows- operativsystemer. Det er meget almindeligt dens anvendelse i indenlandske og faglige miljøer, der kræver exceptionelt printkvalitet. Filformatet har forlængelsen .ttf
 2. 2. PostScript (Type 1) PostScript er den første filformat for skrifttyper. Oprettet af Adobe primært til printere. Det er en ”sidebeskrivelsessprog” (PDL Page Description Language), som bruges i mange ældre printere. Det begyndte at udvikle sig i 1976 og flyttede derefter til Xerox med PARC. Dets udvikler var John Warnock, som bruges at udvikle til fundet Adobe i 1982. Dette er det oprindelige format af disse filer og er i dag stadig bruges. PostScript adskilte sig fra andre grundlæggende formater af printere, der bruges en fuld programmeringssprog til at beskrive en print image. En fil kan sendes til en laser printer eller en anden høj kvalitet outputenhed. For skrifttypefilerne har 300 DPI, dots per inch. Dette format er ikke normalt findes på download sites, er det et mere professionelt format, men stadig bruges. PostScript-skrifttyper er jævnere, detaljerede, høj kvalitet breve, men er tungere filer. Det er brug er mere begrænset til formater til udskrivning, især for professionel kvalitet trykning bøger, plakater og magasiner. Windows-operativsystemer understøtter dette format uden problemer, men deres vægt gør dem tilrådeligt at bruge. Filformatet har forlængelsen .ps Dette eksempel er taget fra Wikipedia, hvordan koden præsenteres i dette sprog. http://da.wikipedia.org/wiki/PostScript
 3. 3. OpenType (OTF) OpenType blev skabt af Microsoft og Adobe for at være det næste skridt i Apples TrueType og PostScript format Adobe. Microsoft ønskede at have deres eget format og forsøgte med skrifttyper avancerede teknologi, ”GX Typografi”, men det fungerede ikke og udviklet TrueType Open i 1994. Nye Adobe-teknologi bidrager til udviklingen af type 1-format. Binding af begge resulterede i, at OpenType. Adobe og Microsoft fortsatte udvikling og støtte til OpenType format til at blive en universel åben standard format til alle computere. Kontoret for International Standards (International Organization for Standardization, ISO) vedtog det som en standard format, men er ikke færdig universaliseret, det er den anden format mest brugt af de nuværende operativsystemer. Filformatet har forlængelsen .otf Formater af skrifttyper for operativsystemer Alle formater er kompatible, nuværende programmer og Microsoft Windows-operativsystemer understøtter alle tre formater. Computere med Mac-operativsystemer som Mac OS X understøtter også tre formater. Dette operativsystem er installeret som standard Skriftbog program til at håndtere disse filer. Linux-baserede operativsystemer understøtter også formater skrifttyper, selvom filen management system er anderledes.
 • Dinkybueno

  May. 12, 2014
 • gifigmania

  May. 12, 2014
 • auxigifmaniagifmania7

  May. 12, 2014

Karakteristika, historie og definition af forskellige filformater for de forskellige skrifttyper filtyper til operativsystemer som Windows, Mac OS og Linux. TrueType-skrifttyper (TTF) og OpenType PostScript (OHF), der kan findes på hjemmesiderne for gratis skrifttyper for at downloade som http://www.gratisskrifttyper.com/ og de ??har særlige karakteristika og særheder at vide, at filformat der bruges til hver ting, vi kan tjene.

Views

Total views

413

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

4

Actions

Downloads

2

Shares

0

Comments

0

Likes

3

×