Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Формати на файловете на шрифтове
Шрифтовете са файлове, които съдържат набор от символи (букви). Тези файлове могат да
бъд...
PostScript (Type 1)
PostScript е първият файлов формат за шрифтове. Създаден от Adobe
предимно за принтери. Това е ” стран...
OpenType (OTF)
OpenType е създаден от Microsoft и Adobe, за да бъде следващата
стъпка в Apple TrueType и PostScript формат...
You’ve finished this document.
Download and read it offline.
Upcoming SlideShare
Aplicaciones de tasación de dominios
Next
Upcoming SlideShare
Aplicaciones de tasación de dominios
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

Share

Формати на файловете на шрифтове: TrueType (TTF), PostScript y OpenType (OTF)

Download to read offline

Характеристики, история и определяне на различни файлови формати на различните видове шрифтове файлове за операционни системи като Windows, Mac OS и Linux. TrueType шрифтове (TTF) и OpenType PostScript (ОСТ), които могат да бъдат намерени на интернет страниците на безплатни шрифтове, за да изтеглите като http://shriftove.gifmania.bg/ и те имат специални характеристики и особености, за да знаят, че файлов формат се използва за всяко нещо, което може да служи.

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Формати на файловете на шрифтове: TrueType (TTF), PostScript y OpenType (OTF)

 1. 1. Формати на файловете на шрифтове Шрифтовете са файлове, които съдържат набор от символи (букви). Тези файлове могат да бъдат намерени в интернет и лесно инсталирани във всички операционни системи. Източниците позволяват програми, които използват някакъв текстов редактор, могат да имат различни начини да пишат текстови писма. Publishers като Microsft Word, Notepad.cc, Writebox, Writer, Simplenote, Google Docs, Evernote Web, LyX или Calligra Office. Други програми, които трябва да работят с текстове също да използват шрифтове, които са заредени в операционната система. Power Point, Outlook, Photoshop и други редактори също се нуждаят от на шрифта файлове. Всеки път, когато се работи с някакъв богат текст, се използват шрифтове. Прав текст програми като Windows Notepad не използват тези формати, но най-основната форма на писма. Има различни видове файлове, които могат да бъдат намерени в мрежата за сваляне и инсталиране, можете да изтеглите различни формати, които имат подобно съдържание, ние ще ви обясни: TrueType (TTF) TrueType е най-разпространеният формат и стандарта на шрифта, разработен от Apple Computer през осемдесетте години, следвайки идеята на файлов формат ”тип 1” от Adobe. Оригиналния формат се основава на езика известен като PostScript. Един от най-големите предимства на TrueType Тип 1 се предлага на разработчици източници голям контрол върху екрана или принтера по-малки размери, са писма, които се четат по-добре. Те могат да се използват на всяко устройство, принтер или друго съвместимо с Windows. Това е стандартен формат за изтегляне в уеб шрифтове като http://shriftove.gifmania.bg/. Това е стандарт за използване на компютри с операционни системи Windows. Той е много често неговата употреба в домашни и професионални среди, които изискват изключително качество на печат. Файловият формат има разширение .ttf
 2. 2. PostScript (Type 1) PostScript е първият файлов формат за шрифтове. Създаден от Adobe предимно за принтери. Това е ” страница описание език ” (PDL Page Описание Language), които се използват в много по-стари принтери. Тя започна да се развива през 1976 г. и след това се премества в Xerox PARC с. Неговата разработчик е Джон Уорнък, който се използва, че развитието на Adobe намерен през 1982 година. Това е оригинален формат на тези файлове и днес все още се използва. PostScript се различава от другите основни формати на принтери, които използват пълен програмен език за описание на изображението за печат. Файлът може да бъде изпратен на лазерен принтер или друго устройство за печат с високо качество. За шрифта файлове разполага с 300 DPI, точки на инч. Този формат не е обикновено се намират на сайтове за сваляне, това е по-професионален формат, но все още се използва. PostScript шрифтове са по-плавни, детайлни, висококачествени писма, но са по-тежки файлове. Това е използване е по-ограничено до формати за печат, особено за професионално качество на печат на книги, плакати и списания. Windows операционни системи поддържат този формат без проблеми, но теглото им ги прави препоръчително да се използват. Файловият формат има разширение .ps Този пример е взет от Wikipedia за това как кода е представена на този език. http://bg.wikipedia.org/wiki/PostScript
 3. 3. OpenType (OTF) OpenType е създаден от Microsoft и Adobe, за да бъде следващата стъпка в Apple TrueType и PostScript формат Adobe. Microsoft иска да има свой собствен формат и се опита с шрифтове модерна технология, ”GX книгопечатане”, но това не е работа и разработени TrueType Open през 1994 година. Регистриран Adobe технология допринася за развитието на формата на Type 1. Свързването на двете доведе до OpenType. Adobe и Microsoft продължава развитието и подкрепа за формат OpenType, за да се превърне в универсална отворен стандарт формат за всички компютри. Службата на Международните стандарти (Международна организация по стандартизация, ISO) прие като стандартен формат, но не е довършен универсализира, това е втората най-формат, използван от сегашните операционни системи. Файловият формат има разширение .otf Формати на шрифтове за операционни системи Всички формати са съвместими, текущи програми и Microsoft Windows операционни системи поддържат всичките три формати. Компютри с Mac операционни системи като Mac OS X също така поддържа три формата. Тази операционна система е инсталирана по подразбиране програма Font Book, за да се справят с тези файлове. Linux-базирани операционни системи поддържат формати на шрифтове, въпреки че системата за управление на файлове е по-различно.
 • gifigmania

  May. 13, 2014
 • Dinkybueno

  May. 13, 2014
 • auxigifmaniagifmania7

  May. 13, 2014

Характеристики, история и определяне на различни файлови формати на различните видове шрифтове файлове за операционни системи като Windows, Mac OS и Linux. TrueType шрифтове (TTF) и OpenType PostScript (ОСТ), които могат да бъдат намерени на интернет страниците на безплатни шрифтове, за да изтеглите като http://shriftove.gifmania.bg/ и те имат специални характеристики и особености, за да знаят, че файлов формат се използва за всяко нещо, което може да служи.

Views

Total views

3,571

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

3

Actions

Downloads

2

Shares

0

Comments

0

Likes

3

×