Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Formater av filer av fonter
Skrifter eller skriftsnitt er filer som inneholder et sett med tegn (bokstaver). Disse filene ...
PostScript (Type 1)
Postscript er første filformat for skrifter. Laget av Adobe primært for
skrivere. Det er et ” sidebesk...
OpenType (OTF)
Opentype ble opprettet av Microsoft og Adobe til å være neste trinn i
Apple Truetype-og Postscript-formatet...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×
Upcoming SlideShare
Grunnleggende IT-forståelse
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

4

Share

Download to read offline

Formater av filer av fonter: TrueType (TTF), PostScript og OpenType (OTF)

Download to read offline

Kjennetegn, historie og definisjon av ulike filformater av de forskjellige fonter filtyper for operativsystemer som Windows, Mac OS og Linux. Truetype-skrifter (TTF) og Opentype Postscript (OTF) som kan finnes på hjemmesidene til gratis fonter å laste ned som http://www.skrifttyperfonter.com/ og de ??har spesielle egenskaper og særegenheter å vite at filformat som brukes for hver ting vi kan tjene.

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Formater av filer av fonter: TrueType (TTF), PostScript og OpenType (OTF)

 1. 1. Formater av filer av fonter Skrifter eller skriftsnitt er filer som inneholder et sett med tegn (bokstaver). Disse filene kan bli funnet på Internett og enkelt installeres i alle operativsystemer. Kildene tillate programmer som bruker noen form for tekst editor kan ha ulike måter å skrive tekst bokstaver. Utgivere som Microsft Word, Notepad.cc, Writebox, Writer, Simple, Google Docs, Evernote Web, LyX, Skriv Monkey, fritid eller Calligra kontoret. Andre programmer som trenger å arbeide med tekster også bruke fonter som er lastet inn i operativsystemet. Power Point, Outlook, Photoshop og andre redaktører må også skriftfilene. Når du jobber med en slags rik tekst, er skrifter som brukes. Klartekst programmer som Windows Notisblokk ikke bruker disse formatene, men den mest grunnleggende form av brev. Det finnes forskjellige typer filer som kan bli funnet på nettet for nedlasting og installasjon, kan du laste ned forskjellige formater som har lignende innhold, vil vi forklare: TrueType (TTF) Truetype er det vanligste formatet og font standard utviklet av Apple Computer på åttitallet, etter ideen om filformatet ”Type 1” fra Adobe. Den opprinnelige formatet ble basert på språket kjent som Postscript. En av de store fordelene med Truetype til Type 1 er tilbud til utvikler kilder større kontroll over skjermen eller skriver til mindre størrelser, er bokstaver som blir lest mye bedre. De kan brukes på hvilken som helst skriver eller annen utdataenhet kompatibel med Windows. Det er standardformatet i nedlastings web skrifter som http://www.skrifttyperfonter.com/.Det er standard for bruk på datamaskiner med Windows operativsystemer. Det er veldig vanlig bruk i nasjonale og profesjonelle miljøer som krever eksepsjonell utskriftskvalitet. Filformatet har endelsen .ttf
 2. 2. PostScript (Type 1) Postscript er første filformat for skrifter. Laget av Adobe primært for skrivere. Det er et ” sidebeskrivelsesspråk ” (PDL Page Description Language), som brukes i mange eldre skrivere. Det begynte å utvikle seg i 1976, og deretter flyttet til Xerox med PARC. Utvikleren var John Warnock som brukes som utvikler for å grunnlegge Adobe i 1982. Dette er den originale formatet på disse filene og i dag er fortsatt i bruk. Postscript skilte seg fra andre grunnleggende formater av skrivere som brukte en hel programmeringsspråk for å beskrive en utskriftsbildet. En fil kan sendes til en laserskriver eller annen utdataenhet for høy kvalitet. For skriftfilene har 300 dpi, dots per inch. Dette formatet er vanligvis ikke funnet på nedlasting nettsteder, det er en mer profesjonell format, men fortsatt brukes. Postscript-skrifter er jevnere, detaljerte, høykvalitets bokstaver, men er tyngre filer. Det er bruk er mer begrenset til formater for utskrift, spesielt for profesjonell kvalitet utskrift av bøker, plakater og tidsskrifter. Windows-operativsystemer støtter dette formatet uten problemer, men deres vekt gjør dem utilrådelig å bruke. Filformatet har endelsen .ps Dette eksempel er tatt fra Wikipedia hvor koden er presentert i dette språk. http://no.wikipedia.org/wiki/PostScript
 3. 3. OpenType (OTF) Opentype ble opprettet av Microsoft og Adobe til å være neste trinn i Apple Truetype-og Postscript-formatet Adobe. Microsoft ønsket å ha sitt eget format og forsøkt med skrifttyper avansert teknologi, ”GX Typografi”, men som ikke fungerte og utviklet Truetype Open i 1994. Ble Adobe teknologi som bidrar til utvikling av type 1-format. Binding av begge resulterte til Opentype. Adobe og Microsoft fortsatt utvikling og støtte for Opentype-formatet til å bli en universell åpen standard format for alle datamaskiner. The Office of International Standards (International Organization for Standardization, ISO) tok den som et standard format, men er ikke ferdig universalized, er det det andre formatet mest brukt av dagens operativsystemer. Filformatet har endelsen .otf Formater av fonter for operativsystemer Alle formatene er kompatible, aktuelle programmer og Microsoft Windows-operativsystemer støtter alle tre formater. Datamaskiner med Mac-operativsystemer som Mac OS X støtter også tre formater. Dette operativsystemet er installert som standard Fontbok program for å administrere disse filene. Den Linux-baserte operativsystemer støtter også formater fonter, selv om filbehandling system er annerledes.
 • dvdzapata

  May. 12, 2014
 • Dinkybueno

  May. 12, 2014
 • gifigmania

  May. 12, 2014
 • auxigifmaniagifmania7

  May. 12, 2014

Kjennetegn, historie og definisjon av ulike filformater av de forskjellige fonter filtyper for operativsystemer som Windows, Mac OS og Linux. Truetype-skrifter (TTF) og Opentype Postscript (OTF) som kan finnes på hjemmesidene til gratis fonter å laste ned som http://www.skrifttyperfonter.com/ og de ??har spesielle egenskaper og særegenheter å vite at filformat som brukes for hver ting vi kan tjene.

Views

Total views

388

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

7

Actions

Downloads

1

Shares

0

Comments

0

Likes

4

×