Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Formate de fișiere de fonturi
Fonturi sau fonts sunt fișiere care conțin un set de caractere (litere). Aceste fișiere pot ...
PostScript (Type 1)
PostScript este primul formatul de fișier de fonturi. Creat de Adobe în
primul rând pentru imprimante....
OpenType (OTF)
OpenType a fost creat de Microsoft și Adobe pentru a fi următorul pas în
Apple TrueType și PostScript forma...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

2

Share

Download to read offline

Formate de fișiere de fonturi: TrueType (TTF), PostScript y OpenType (OTF)

Download to read offline

Caracteristici, istorie și definirea de diferite formate de fisiere de diferite tipuri de fișiere de fonturi pentru sisteme de operare cum ar fi Windows, Mac OS și Linux. Fonturi TrueType (TTF) și OpenType PostScript (OTF), care pot fi găsite pe site-urile de fonturi gratuite pentru a descărca ca http://fonturi.gifmania.ro/ și ei au caracteristici speciale și particularitățile să știe că formatul de fișier este folosit pentru fiecare lucru pe care îl putem servi.

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Formate de fișiere de fonturi: TrueType (TTF), PostScript y OpenType (OTF)

  1. 1. Formate de fișiere de fonturi Fonturi sau fonts sunt fișiere care conțin un set de caractere (litere). Aceste fișiere pot fi găsite pe internet și ușor de instalat în toate sistemele de operare. Sursele permite programe care folosesc un fel de editor de text poate avea diferite moduri de a scrie scrisori de text. Editori, cum ar fi Word Microsft, Notepad.cc, Writebox, Writer, Simplenote, Google Docs, Evernote Web, LyX sau Calligra birou. Alte programe care au nevoie pentru a lucra cu texte folosi, de asemenea, fonturi care sunt încărcate în sistemul de operare. Power Point, Outlook, Photoshop și a altor editori, de asemenea, nevoie de fișierele de fonturi. Ori de câte ori lucrați cu un fel de text îmbogățit, sunt folosite fonturi. Programe de text clar ar fi Windows Notepad nu utilizează aceste formate, dar forma cea mai de bază de scrisori. Există diferite tipuri de fișiere care pot fi găsite în rețeaua de descărcare și instalare, puteți descărca diferite formate care au conținut similar, vom explica: TrueType (TTF) TrueType este forma cea mai comună și standardul font dezvoltat de Apple Computer în anii optzeci, în urma ideea de formatul de fișier ”tip 1” de la Adobe. Formatul original a fost bazat pe limbajul cunoscut sub numele de PostScript. Unul dintre marile avantaje ale TrueType de tip 1 este oferirea unor surse dezvoltator control mai mare asupra ecran sau imprimanta la dimensiuni mai mici, sunt scrisori care sunt citite mult mai bine. Ele pot fi folosite pe orice dispozitiv imprimantă sau alt ieșire compatibil cu Windows. Acesta este formatul standard în fonturile web de descărcare fi http://fonturi.gifmania.ro/. Acesta este standardul pentru utilizare pe computere cu sisteme de operare Windows. Este foarte comun utilizarea sa în mediile interne și profesionale care necesită o calitate excepțională a imprimării. Formatul de fișier are extensia .ttf
  2. 2. PostScript (Type 1) PostScript este primul formatul de fișier de fonturi. Creat de Adobe în primul rând pentru imprimante. Este o ” pagină limbaj de descriere ” (PDL Page Description Language), utilizat în multe imprimante mai vechi. A început în curs de dezvoltare în 1976 și apoi sa mutat la Xerox PARC cu. Dezvoltator său a fost John Warnock care a folosit ca in curs de dezvoltare a găsit Adobe în 1982. Acesta este formatul original al acestor fișiere și astăzi este încă folosit. PostScript diferit de alte formate de bază de imprimante care au folosit un limbaj de programare complet pentru a descrie o imagine de imprimare. Un fișier poate fi trimis la o imprimantă laser sau cu alt dispozitiv de ieșire de înaltă calitate. Pentru fișierele de fonturi are 300 dpi, dots per inch. Acest format nu este, de obicei găsite pe site-uri download, e un format mai profesionist, dar încă folosit. Fonturile PostScript sunt mai fine, scrisori detaliate, de înaltă calitate, dar sunt fișiere mai grele. Este utilizare este mai restrâns la formate de imprimare, în special pentru cărți de imprimare de calitate profesională, postere și reviste. Sistemele de operare Windows acceptă acest format, fără probleme, dar greutatea lor le face nerecomandabil pentru a utiliza. Formatul de fișier are extensia .ps Acest exemplu este preluat din Wikipedia de modul în care codul este prezentat in aceasta limba. http://ro.wikipedia.org/wiki/PostScript
  3. 3. OpenType (OTF) OpenType a fost creat de Microsoft și Adobe pentru a fi următorul pas în Apple TrueType și PostScript format Adobe. Microsoft a vrut să aibă propriul lor format si au incercat cu fonturi avansate de tehnologie, ”Tipografia GX”, dar care nu au de lucru și a dezvoltat TrueType Open in 1994. Membru tehnologie Adobe, contribuind la dezvoltarea formatului de tip 1. Legarea atât a dus la OpenType. Adobe și Microsoft continuă dezvoltare și suport pentru formatul OpenType pentru a deveni un format universal standard deschis pentru toate calculatoarele. Oficiul de Standarde Internationale (Organizatia Internationala pentru Standardizare, ISO) a adoptat un format standard, dar nu a terminat universalizat, e de-a doua forma cea mai utilizată de către sistemele de operare actuale. Formatul de fișier are extensia .otf Formate de fonturi pentru sisteme de operare Toate formatele sunt programe compatibile, curente și sistemele de operare Microsoft Windows suporta toate cele trei formate. Calculatoare cu sisteme de operare Mac, cum ar fi Mac OS X suportă, de asemenea, trei formate. Acest sistem de operare este instalat în mod implicit programul Font Book pentru a gestiona aceste fișiere. Sistemele de operare bazate pe Linux sprijini, de asemenea, fonturi formate, deși sistemul de management de fișiere este diferit.
  • auxigifmaniagifmania7

    May. 16, 2014
  • Dinkybueno

    May. 15, 2014

Caracteristici, istorie și definirea de diferite formate de fisiere de diferite tipuri de fișiere de fonturi pentru sisteme de operare cum ar fi Windows, Mac OS și Linux. Fonturi TrueType (TTF) și OpenType PostScript (OTF), care pot fi găsite pe site-urile de fonturi gratuite pentru a descărca ca http://fonturi.gifmania.ro/ și ei au caracteristici speciale și particularitățile să știe că formatul de fișier este folosit pentru fiecare lucru pe care îl putem servi.

Views

Total views

699

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

2

Actions

Downloads

5

Shares

0

Comments

0

Likes

2

×