Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Shqiprim Jashari.
Master Degree
 Ngase Marketing-u ofron
qasje shumë dimensionale.
 Ngase është i
ndërgjegjëshëm në atë që
kërkon tregu.
 Ngase secilën...
 Roli kyç i
Marketing-ut është
hartimi i strategjisë
së duhur për
vendin e duhur.
 Kjo bëhet më anë të
instrumenteve apo...
 Nëse i referohemi hierakisë klasike
të Menaxhmentit, Marketing-u nuk
zënë ndonjë pozitë me rol apo
funksion vendimmarrës...
 Mix-i i Marketing-ut më së
miri vërehet në treg nga
kombinimi i instrumenteve të
tij.
 Është nisur me 4P, dhe
njëherit ...
 Produktet janë shporta e
konsumit tonë.
 Tani ndërmarrjet fokusin e
kanë në atë se çka të ofrojnë
së pari çka u duhet
k...
 Para se të vendoset çmimi
ndërmarrjet duhet të dinë:
 kostot e tyre
 klientët
 konkurentët.
1) Çmimet duhet të jenë t...
 Marketerët hulumtojnë tregun mirë
dhe shpërndarjën e produktit e
bëjnë në forma të ndryshme por
gjithëmon duke lënë mesa...
 Politikë më anë të cilës
Ndërmarrja komunikon me
blerësin apo konsumatorin.
 Hartim i së cilës i tregon rrugen
konsumat...
 People – mund të jetë çdo
njëri të cilin e impresionon
ndonjë produktë.
 Pra kemi kombinime të
ndryshme të Markering-ut...
 Marketingu – ngase është
investim në ndërmarrje për
krijim të vlerës së saj për
periudha afatëgjata.
 Ndërsa...
 P-të ...
Ju Faleminderit për vëmendje
Vërban.Viti 06.03.2014
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×
Upcoming SlideShare
Njohuri Baze Marketing
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

0

Share

Download to read offline

Shqiprim Jashari Punim ne Marketing, 7p,

Download to read offline

Prezentim i 7 P si Instrumente te Marketingut Mix

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
 • Be the first to like this

Shqiprim Jashari Punim ne Marketing, 7p,

 1. 1. Shqiprim Jashari. Master Degree
 2. 2.  Ngase Marketing-u ofron qasje shumë dimensionale.  Ngase është i ndërgjegjëshëm në atë që kërkon tregu.  Ngase secilën pikë e vlerëson, kur bëhet fjalë për konsumatorin.  Ndjen përgjegjësi në TREG, indetifikon çdo elementë. Ofron atë që kërkon konsumatori për të plotësuar nevojën e tij, e jo atë që prodhohet.  Është departamenti i cili krijon vlerë në ndërmarrje. Është departament i cili i tregon shitjës se çka kërkon tregu..  Krijon+ Tregon = Qasja MK në treg Pra, Marketing-u proces i gjetjes, ruajtjes dhe mbajtjës së konsumatorit.
 3. 3.  Roli kyç i Marketing-ut është hartimi i strategjisë së duhur për vendin e duhur.  Kjo bëhet më anë të instrumenteve apo me anë të implementimit të Marketing-ut Integral.  Marketing i cili pëson ndryshime nga dita në ditë dhe merr nga një element po thuajse çdo ditë.  Është një qasje e cila ofron risi në treg.  E studiuar nga ekonomistë Amerikan, konkretisht nga ekspertë Marketing-u. Qasje e cila i kërkon Menaxherit të dal në treg me agjentët e tij, të identifikoj nevojën e tregut, e më pas në Ndërmarrje të sjellë ate nevojë në menyrë që t’i plotësohet kërkesa konsumatorit.
 4. 4.  Nëse i referohemi hierakisë klasike të Menaxhmentit, Marketing-u nuk zënë ndonjë pozitë me rol apo funksion vendimmarrës për organizatën, por vetëm si sektorë në Ndërmarrje dhe atë pa u identifikuar mirë roli dhe rëndësia që ka Marketing-u.  Struktura bashkëkohore e Menaxhimit, Marketing-un e vë në maje të Piramidës ku Klienti si burim kryesor i saj tregon peshën dhe rëndësin që ka ai për Ndërmarrjën.  Qasja e re e Marketing-ut, në kuadër të Ndërmarrjës, kërkon qasje holistike apo gjithëpërfshirëse. HierakiaKlasike vs Hierarkia Bashkëkohore
 5. 5.  Mix-i i Marketing-ut më së miri vërehet në treg nga kombinimi i instrumenteve të tij.  Është nisur me 4P, dhe njëherit ato janë instumentet kryesore të Marketing-ut.  Por,,,  Tani janë 7P në Marketing-un gjithëpërfshirës.  Ndërmarrja pavarësisht kësaj,ajo ka një mision: Të krijoj miksin e qëlluar për tregun.  4P Produkti - Product Çmimi - Price Vendi - Place Promocioni – Promotion  3P Njerëzit – People Proceset – Process Nevojat fizike- Physical Evidence
 6. 6.  Produktet janë shporta e konsumit tonë.  Tani ndërmarrjet fokusin e kanë në atë se çka të ofrojnë së pari çka u duhet konsumatorëve dhe çka ata janë gjendje të blejnë.  Në hartim të politikës së produktit mbeten tiparet e produktit se: 1. si do të paketohet, 2. çfarë shërbimi shtesë do të ofrojmë përpos produktit në fjalë, 3. a do të përfshihen në një manual instruksionet rreth përdorimit të tij. etj etj.. Ndërmarrja harton politikën e produktit ngase asaj i intereson kompletimi i formulës produkti duhur = konsumatori i duhur.
 7. 7.  Para se të vendoset çmimi ndërmarrjet duhet të dinë:  kostot e tyre  klientët  konkurentët. 1) Çmimet duhet të jenë të ulëta deri në atë masë sa të tërheqim klientët për t’i blerë produktet tona. 2) Të mbulojnë koston tonë të shpenzimit për futjen e tij në treg. 3) Të mos jetë më i lartë se i konkurentëve. Çmimi i një produkti është vetëm shenjë e asaj se çka janë në gjendje të paguajnë konsumatorët për të.
 8. 8.  Marketerët hulumtojnë tregun mirë dhe shpërndarjën e produktit e bëjnë në forma të ndryshme por gjithëmon duke lënë mesazh te konsumatori.  Ata shpërndarjen e bëjnë në mënyrë › Direkte B2B ose C2C › Indirekte B2C ose C2B(feedback) Në mënyrë direkte ngase Prodhuesi komunikon direkt me klientin. Ndërsa indirekte ngase Prodhuesi e dergon tek tregtia me Shumice, më pas tregtia me Pakice dhe në fund të Klienti.  Mënyra Direkte:  Integrim Vertikal i Kanalit.  Mënyra Indirekte:  Integrim Horizontal i Kanalit.
 9. 9.  Politikë më anë të cilës Ndërmarrja komunikon me blerësin apo konsumatorin.  Hartim i së cilës i tregon rrugen konsumatorit rreth asaj se cka ofrohet nga ndërmarrja dhe si ta gjejë atë.  Po ashtu komunikohet edhe aktiviteti i pas-blerjës, se si janë ‘’pritjet’’ nga konsumatori.  Tani më rëndësi e madhe i kushtohet Fjalës së gojës (WOM), e cila shumë ndërmarrja ka derguar në falimentin , ngase u përdor për emër të keq. Format e Promocionit:  Reklama  Shitja Personale  Përparimi i shitjës  Publiciteti  Fjala e Gojës.
 10. 10.  People – mund të jetë çdo njëri të cilin e impresionon ndonjë produktë.  Pra kemi kombinime të ndryshme të Markering-ut miks.  Process – fazat e Ndërmarrjës kalojnë nëpër procese të ndryshme të cilat atë e venë në pozita të ndryshme.  Physycal Evidence – shpeshëherë jem dëshmitar të kohës, ku ndryshimet fizike paraprihën si procese të ndryshimit operativ apo teknikë në Ndërmarrje.
 11. 11.  Marketingu – ngase është investim në ndërmarrje për krijim të vlerës së saj për periudha afatëgjata.  Ndërsa...  P-të si instrumente të Marketing- ut Integral e mbajnë vlerën e firmës, falë mixit të përshtatshëm në treg---- › P-të = Oferta jonë për tregun.
 12. 12. Ju Faleminderit për vëmendje Vërban.Viti 06.03.2014

Prezentim i 7 P si Instrumente te Marketingut Mix

Views

Total views

1,014

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

5

Actions

Downloads

7

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×